Monday, September 27, 2010

I tööpäev koduviljasalves.

Hommikul astusin poole kaheksaks kontori juurde, et end sisse logida, viimane pole muud kui paberile kirjutada nimi ja kellaaeg. Sain ka mõnede töökaaslaste nimed teada. Bruce kutsutakse üldsegi DooDooks; Dozerit kohtasin ka oma saabumise päeval, aga nimi ei jäänud meelde ning noor šotlane Paul. Mehed olid juba kõik kohal oranžides vestides-särkides, mina ei näinud mõtet endale toda vesti selga ajada, kuna mu plaan oli veeta päev otsa dušširuumis. Isegi Mark oli oma neoonkollase vahetanud oranži vastu :D Nimelt, ta kandis kogu aeg teistes kohtades neoonkollast töösärki. Tal pidavat neid ca 20 olema :D Tänase päeva bossilt Jamielt sain infot, et keegi Maurice pidi mulle ka tooma maalriteibi ja värvirulli alusega, aga mul polnud õrna aimugi, kes too Maurice on.
Dozer " If you need some help then young fellow Paul can help you"
Other men at the backround "Hahaa, what kinda help?!"
Vot siis, see on kui töötad meestega koos.
Kadusingi kuni lõunani värvi kratsima ja seinu pesema. Vahepeal käisin tange küsimas, et segisti lahti keerata, kuna katlakivi oli oma töö teinud ja minu jõud üle ei käinud. DooDoo ja Jamie olid kontori juures. Päeva teisel poolel pidin Jamiega sample standis (SS) õppima, kuidas siin asjad käivad. Tuli ka riietusest juttu, et tanksärgikud ja väga lühikesed püksid ahvatlevad rekkamehi liiga palju ja igal juhul, kui keegi ületab piiri oma käitumisega, siis kohe Jamiele teada anda. Ühe rekkamehega oli probleeme, et oli tüdrukule, kes proove tegi , ikka väga külje alla seisnud. Kutsuti korrale :D Niiisiis, mida pikem särk, seda parem sulle. Aga palav on juuu!
Lõuna ajal saabus äkitselt torm, äike ja hull vihmasadu. Tegin lõuna meestega koos. Paulist ma ei saanud üldse aru. Šoti inglise keel on ikka, ma usun küll, et hullem kui mu oma :D Kuna vihm polnud ikka järgi jäänud, sain ülejäänud aega kasutada, et ka dušširuumi põrand puhtaks nühkida. Pidin vahepeal käima õues värsket õhku hingamas, kuna klooriaurudes pole väga kasulik kaua viibida :D
Mingi hetk tuli Bruce ja saingi siis ka meie SS üle kaeda. Asjad oli ikka pilla-palla ja eelmised viljaproovi ämbrid igal pool. Polnud tühja võttagi :s Meeste värk vist. Kuna tegemsit oli väljaveo koormaga, siis seal polnud vaja nii palju uurida -puurida. Lihtasalt niiskus, valk, testkaal ja skriining. Sisseveoga peab väga tähelepanelik olema just skriiningu osas, kuna mutukad ikka pidid väga pisikesed olema ja kui sa need lased punkrisse, kus ca 40 000 T vilja, siis oi oi oi. Gaasiga pidavat need putukad ära tapetama, aga see on ikka väga kallis protseduur. Viljakuhilast pole vist üldse võimalik neid ära saada. Proovid tehtud rallisime kaalumajja tagasi, et paberimajandus ära lõpetada selle rekkaga. Viljakoorem kaalus 50T :O Selliste koormatega kihutatakse siin ca 100-110 km/h lisaks veel rekka omakaal, mis on ca 20 T. Turvaline Austraalia.
Sain ka tuttavaks Mauricega, väga vana mees :) Andsin oma tellimuse sisse homseks, lubas kell 11ks tuua. Ei teagi, mis ma siis hommikul teen :S Kell 4pm logisin end välja ja läksin koju no nii 100 m jalutada :D

No comments: