Saturday, February 25, 2012

Puerto Princesa

Esimese õhtu söögikoht saigi meie lemmikuks. Hommikusöögiks või noh meie jaoks hommiku-lõunasöögiks pitsa ja mangosheik värskedest mangodest mmmmnjämm. Hiljem lisandusid meie lauda ka paar kassi, keelega sai oma kala jagatud õhtusöökidel.

Linn on palju mõnusam kui pealinn. Inimesed on ka sõbralikumad. Tänaval käies lapsed ütlevad tere ja naeratavad rõõmsamalt vastupidiselt rahapommimisele, mida me Manilas kohtasime. Korra oli naljakas juhtum, kus kaks tüdrukut jooksid vastu. Nähes K-i käes apelsinimahla pudelit, sirutasid käe välja ja K ulatas selle neile (suht tühi oli ) ning plikad panid jooksu edasi.

Filipiinid on katoliku usku ja seetõttu ka vist neil ka palju lapsi. Astusin sisse ühte katedraali, muidu kõik ilus, aga suur plakat, kus EI KONTRASEPTIIVIDELE! EI ABORDILE! Kondoome müügil näha jah ei olnud otseselt. Võib olla leti alt sai.

Filipiinidel lokkab ka võltsbrändide kaubandus. Sain endale kohalikult turult Crocs plätud 2,5 dollariga ja Gucci käekella 3 dollariga :D Vaatame, siis kaua vastu peavad. Turud on kihvtid kohad ikka. Puerto Princesa turg oli nagu laburünt. Toiduosakonnas kuivatatud kalad suurtes kastides, värske tuunikala, puu- ja juurviljad. Tomatid on vist kliima tõttu väga närused ja kapssad ka. Salat oli pakitud täispuhutud kilekotti. Täispuhutud plastikkott tundubki populaarne taara olevat. Riideid pole eriti mõtet vaadata, need on siin ju meie mõistes lapsesuurused. Ühest poest ma ikka sain laheda T-särgi 2 dollariga. Liha müüakse siin sooja käes, kärbsed lendavad ringi. Arvatavasti restoranid ostavad ka siit liha, miks muidu me kõhud korrast ära on. Ükspäev nägime üht mammit väiksest varjuga kärust müümas halule asetatud suitsupõrsast müümas. Väljas oli oma 35 kraadi. Sama ka siin turul, kanad on juba kergelt halliks tõmbunud :D Euroametniku kontroll saaks rabanduse siin. K-l oli rohi iga asja jaoks ja loomulikult soovitas juua rummi ja ohtralt :D

OHS ei teata siin ka miskit. Festivali tuleku raames panid tüübid tänavakaunistusi üles, need mis tänavast üle lähevad. Üks noormees kõndis paljajalu mööda liine ja teine ulatas talle tokiga linte. Ei mingit julgestusköit vms.
Ranna ääres oli kena promenaad. Värske mango shake ja buko ehk kookosmahl- see oli väärt proovimist. Ja ei teinudki kõhtu lahti :D

No comments: